Lumea e a mea (2015) Film Romanesc Online


Gen: Drama, Romanesti
Scenariu: Raluca Manescu
IMDB : 6.3
Regizor(i): Nicolae Constantin Tanase
Actori: Iulia Ciochina, Hritcu Florin, Ana Maria Guran
Sinopsis Lumea e a mea

Lumea e a mea, o dramă despre generația 2000, aduce în prim-plan povestea Larisei (Ana Maria Guran), o adolescentă ca oricare alta, din Constanța. Larisa vrea multe de la viață: bani, valoare, influență, popularitate și respect. Și acum, fiind îndrăgostită, va face totul pentru a le obține.

Lumea e a mea este un film colorat și amar, viu și strident, despre revolta inutilă a unei generații. Pentru care notorietatea se măsoară în vizualizări pe Youtube și like-uri pe Facebook.

E interesant sa vezi cum toata lumea se plange de comportamentul tinerilor. Din acest film dar nici unul nu blameaza comportamentul adultilor din viata lor.

In cazul Anei ai un tata care nu isi lasa copilul sa sufere consecintele actiunilor sale sub nici o forma. Si un director care nu este dispus sa il disciplineze nici el. Daca Ana vrea ceva Ana primeste. Daca Ana vrea sa faca ceva Ana face fara a se gandi la consecinte pentru ca pentru ea acestea nu exista.

In cazul Larisei e vorba clar de abuz din partea tatalui vitreg, iar mama Larisei lasa toate grija bunicii in mainile Larisei. Iar scena din bucatarie ma face sa cred ca si ea la randul ei este abuzata, cel putin psihologic, de sotul ei.

Directorul scolii este constient de aceasta situatie de acasa dar nu face nimic in legatura cu asta. In scena din biroul lui acesta ii zice ca nimeni nu o sa creada ca semnele de pe fata ei sunt facute de Ana. Pentru ca toata scoala stie de situatia ei de acasa. Daca toata scoala stie si ai un elev care iti vine la scoala batut de parinti de ce nu sunt chemate autoritatile. Si pentru asta?